“In 2010 kwam ik bij Greijn met een gewoon paar rubberlaarzen met (TL) ringverlichting en de vraag of zij die konden maken. De laarzen moesten een blow-up worden met een totale hoogte van 4,5 meter met opaalringen en ledverlichting. Ze staan model voor mijn kunstwerk ‘The Boots of the Hunter’. Tijdens de Floriade in 2012 werden ze opvallend voor de hoofdingang geplaatst.

Voor Greijn bleek dit geen probleem. Ze hebben meegewerkt aan de realisatie van de metershoge laarzen die symbool staan voor de agro- en foodsector in onze regio. Dit om aandacht te vragen voor de problematiek rondom natuur, milieu, voedselproductie en voedselconsumptie.

‘The boots of the Hunter’ hebben gedurende 10 jaar op verschillende plaatsen in Duitsland en Nederland gestaan. De locaties werden gekoppeld aan thema’s die een relatie met dit werk hebben. Het kunstwerk — dat nu eigendom is van de gemeente Venlo — staat voor het stadskantoor in Venlo.

De samenwerking met Greijn is na 10 jaar nog steeds uitermate prettig te noemen en ze staan altijd klaar voor mij wanneer ik vragen heb of onderhoud dient plaats te vinden.”
Pii Daenen, kunstenaar

Wat is uw uitdaging? Neem vrijblijvend contact op

“De samenwerking met Greijn is na 10 jaar nog steeds uitermate prettig te noemen en ze staan altijd klaar voor mij wanneer ik vragen heb of onderhoud dient plaats te vinden.”

Pii Daenen, kunstenaar