Kunststoffen

Er bestaan veel verschillende soorten kunststoffen, zoals PET-G, PC en PMMA. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, bewerkings- en toepassingsmogelijkheden. Zo worden thermoplasten vaak gebruikt voor machinebehuizingen of beschermkappen. Als specialist in kunststof bewerking kunnen we elk kunststof plaatmateriaal voor u bewerken en bieden we voor alle toepassingen een geschikte oplossing.

Heeft u een vraag over soorten kunststoffen? Laat u door ons adviseren.

Neem vrijblijvend contact op

Thermoplasten

Voor het verwerken van kunststof maken we vooral gebruik van thermoplastische kunststoffen. Deze materialen laten zich meestal goed vervormen onder invloed van warmte, vacuüm en mechanische druk.

Binnen thermoplasten zijn verschillende eigenschappen mogelijk, zoals voedselveilig (FDA), UV-bestendig, slagvast, brandvertragend en chemisch-bestendig. Er zijn ook verschillende texturen en kleuren te krijgen. Het is zelfs mogelijk materialen te voorzien van natuurgetrouwe texturen, zoals hout of carbon.

De meest gebruikte thermoplasten voor het vervormen van kunststof zijn: ABS, ABS/PMMA, PS, HDPE, PP, PMMA, PETG en PC.

Bioplastics

Bioplastics zijn materialen van biobased polymeren. Ze worden niet gemaakt van olie, maar van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan PLA, op basis van melkzuur, of TPS-blends die van aardappelzetmeel gemaakt worden.

Het is mogelijk een PLA of TPS-blend te versterken en mooier te maken met vezels, zoals vlas of jute. Maar dit kan ook met gerecyclede spijkerbroeken of kleding. Bekijk ons project voor DenimX >

Wij zijn in staat deze materialen uitstekend te verwerken met onze machines en kunnen hier bijvoorbeeld kunststof stoelkuipen of lampenkappen van produceren.

Bij Greijn kiest u voor

Groot, transparant en/of complex:
Technisch uitdagend gevormde producten, dat is waar we goed in zijn.

Glasheldere communicatie en terugkoppeling:
We zeggen eerlijk waar de grenzen van onze mogelijkheden liggen.

Compleet machinepark en deskundige procesbegeleiding:
Wij nemen U alles uit handen voor maximale ontzorging.

Jarenlange ervaring gebundeld op een plek:
Alle relevante specialisten hebben we in huis, van CAD/CAM en engineering tot sales en productiepersoneel.

Afspraak is afspraak:
Onze beloftes zijn uw zekerheden.

“Over Greijn kan écht gezegd worden dat zij de specialist zijn in het produceren van maatwerk producten uit kunststof. Greijn neemt je als klant serieus en heeft duidelijk kennis van de producten die zij maken. Daarbij zijn ze ook altijd bereid om te helpen met vragen en worden problemen opgelost! Kortom, super goede ervaringen met Greijn en daardoor een tevreden klant.”
Sven de Kroon, Marketing

Enkele van onze partners