Samen met Pim Verstappen (DVC Machinevision BV) en Jos de Nooijer (Copartner) ontwierp Greijn een kunststoffen behuizing voor de Seal Inspector van DVC.

Doordat de machine in beperkte aantallen geproduceerd werd, hebben we ook gekeken naar een flexibel inzetbare malopzet om varianten van de behuizing te kunnen maken, zonder extra hoge investeringen in aparte mallen. Bij de aansluiting van de wisselstukken van deze deelbare mal is een designgroef aangebracht, zodat er zich geen ongecontroleerde naden kunnen aftekenen in het product. Eveneens hebben we het logo van DVC in de voorkant van de machine verwerkt.

Als uitgangsmateriaal hebben we ABS/PMMA toegepast dat aan alle gestelde eisen voldoet. De vormgeving is zo uitgevoerd dat de behuizingsdelen op een uit standaard aluminiumprofielen opgebouwd machineframe gemonteerd kunnen worden. Naast de vormdelen hebben we ook enkele plaatdelen in de machine toegepast. Aan het einde van het traject is de machine succesvol samengesteld en door DVC in gebruik genomen.

Wat is uw uitdaging? Neem vrijblijvend contact op

“Samen met Greijn hebben wij het ontwikkeltraject van de Seal Inspector succesvol doorlopen zodat deze nu is uitgerust met een klantspecifieke, lichte, moderne kunststof behuizing.”

Marie-Jose Schreibers
MarCom responsible for DVC Machinevision b.v.